Siirry suoraan sisältöön

Markkinoiden ainut pk-yritysten velkarahoituksen EU-takaus jatkuu vuoden 2022 loppuun asti - Kysy pankiltasi ja hyödynnä 70 prosentin takaus

Euroopan Komissio on juuri päättänyt jatkaa väliaikaisen EGF-takausohjelman voimassaoloa 31.12.2022 asti.

Markkinoiden ainut pk-yritysten velkarahoituksen EU-takaus jatkuu vuoden 2022 loppuun asti - Kysy pankiltasi ja hyödynnä 70 prosentin takaus

Koronakriisin iskiessä useat pankit ja velkarahoittajat Suomessa ottivat käyttöön Euroopan Investointirahaston tarjoaman Euroopan Unionin laajuisen väliaikaisen EGF-takauksen (Euroopan takausrahasto). EGF-takausrahoituskriteerit ovat joustavammat verrattuna markkinoilla normaalisti oleviin Euroopan Unionin takausohjelmiin.

 

Euroopan Komissio on juuri päättänyt jatkaa väliaikaisen EGF-takausohjelman voimassaoloa 31.12.2022 asti.


EGF-takaus mahdollistaa 70 prosentin takauksen pk-yrityksille ja pienemmille midcap-yhtiöille. Lisäksi tähän voi yhdistää myös Finnveran takauksen. Poikkeuksellista EGF-takauksessa on myös, että se sallii joustavasti uudelleenrahoituksen toisin kuin ns. normaalit EU-takaukset.

Jos yrityksellänne on lainoja, joissa ei ole hyödynnetty EGF-takausta, kehotamme teitä olemaan yhteydessä pankkiinne mahdollisimman pian. Nyt kannattaa olla aktiivinen, koska pankit eivät aktiivisesti markkinoi näitä yritykselle edullisia takausmuotoja.

EGF-rahoitus koskee seuraavia rahoitusmuotoja:

·        laina (min. 3kk maturiteetti),

·        luotto- ja tililimiitti,

·        leasing, ja

·        factoring.


Myönnettävän takauksen sisältämää lainaa saa käyttää joko investointeihin, käyttöpääomaan, liiketoiminnan ostoihin ja uudelleenrahoittamiseen.


Uudet EU-takausohjelmat rahoittajien käytössä arviolta loppuvuodesta 2022

Uusi EU-takausohjelma – InvestEU – on julkaistu toukokuussa 2022 pankkien, rahoitusyhtiöiden ja muiden velkarahoittajien haettavaksi. InvestEU:n mukainen takausaste on pääsääntöisesti 70 % EGF-takauksen tavoin. Takaukset sopivat erinomaisesti mm. vihreisiin investointeihin, digitalisaatioon, innovaatioihin ja luovan alan investointeihin.

Rahoittajat saavat InvestEU-takaukset käyttöönsä arviolta vuoden 2022 loppupuolella tai vuoden 2023 alkupuolella. Nyt kannattaa kuitenkin olla jo aktiivinen ja kysyä omasta pankista uusien InvestEU-takausten käyttömahdollisuutta.

Jos sinulle herää kysyttävää Euroopan Investointirahaston takauksiin liittyen, et saa pankistasi vastauksia tai haluat keskustella muuten yrityksesi tai salkkuyhtiösi rahoituksesta, ota asiantuntijoihimme vapaasti yhteyttä. Tiimimme yhteystiedot löydä täältä.

Seuraa meitä myös LinkedInissä ja Twitterissä.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.