Siirry suoraan sisältöön

Tutustu Business Finlandin uusiin rahoitusmahdollisuuksiin

Business Finlandin uusi pilotointilaina tuo vieraan pääoman vipuvarren kasvusi avuksi. Tämä on erinomainen rahoitusinstrumentti pilotointi- ja demolaitoksille vihreän siirtymän hankkeissa (erityisesti energia-alalla), sillä se ei vaadi vakuuksia ja korkotaso on alhainen nykymarkkinatilanteeseen nähd

Tutustu Business Finlandin uusiin rahoitusmahdollisuuksiin
 

1. Business Finlandin pilotointilaina

Business Finlandin uusi pilotointilaina tuo vieraan pääoman vipuvarren kasvusi avuksi. Tämä on erinomainen rahoitusinstrumentti pilotointi- ja demolaitoksille vihreän siirtymän hankkeissa (erityisesti energia-alalla), sillä se ei vaadi vakuuksia ja korkotaso on alhainen nykymarkkinatilanteeseen nähden.

Huomaattehan, että oheista lainarahoitusta ei voi käyttää mikäli samalle hankkeelle on aiemmin myönnetty tukirahoitusta. Toisin sanoen samoja kustannuksia ei voi kattaa kahdesta eri julkisesta rahoituslähteestä.

Pilotointilainan hyödyt pk- ja suurille yrityksille

  • Lainalla yrityksesi voi vastata nopeasti markkinatarpeisiin

  • Matala korko ja vakuudeton laina

  • Lyhennysvapaat alkuvuodet ja pitkä takaisinmaksuaika

    • esimerkiksi alussa kolme lyhennysvapaata vuotta, sen jälkeen neljän vuoden takaisinmaksuaika

  • Laina-ajan pidennyksen mahdollisuus

  • Tuotekehityksen riski jaetaan Business Finlandin kanssa ja hankkeen epäonnistuessa osa lainasta voidaan muuttaa avustukseksi

  • Lainaa voi saada jopa 50-100 miljoonan euron projekteihin

  • Lainan osuus on pääsääntöisesti 50%, joissain tapauksissa 70% projektin kokonaiskustannuksista

 

Mitä pilotointilainalla voi tehdä?

  • Projekteja, joissa kehitetään uusia tuotteita tai palveluita tai parannetaan merkittävästi jo olemassa olevia

  • Prototyyppien kehittämistä tai prototyyppejä

  • Pilotointihankkeita, joissa uusia tutkimus- ja kehitysprojektien tuloksia pilotoidaan yhteistyössä asiakkaan kanssa

  • Demonstraatiohankkeita, joissa jo kehitettyjen ratkaisujen toimivuus voidaan osoittaa riittävän laajasti todellisessa toimintaympäristössä

Lue lisää pilotointilainasta täältä

 



2. Business Finlandin vetyriyritysten kumppanuushaku

Kumppanuusrahoitushaku veturiyritysten ekosysteemien tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeisiin.

Business Finland haastoi vuosina 2020 ja 2021 kansainvälisesti toimivia yritysverkostojen vetureja ratkaisemaan merkittäviä tulevaisuuden haasteita ja kasvattamaan tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointejaan Suomeen. Haastekilpailun voittajiksi valittiin vuonna 2020 ABB, Fortum ja Metsä Group, Kone Neste, Nokia ja Sandvik. 2021 voittajiksi valittiin Borealis Polymers, Meyer Turku, Nokia, TietoEVRY, Valmet ja Wärtsilä.

Business Finlandin tavoitteena on lisätä kumppanuusrahoituksella innovaatiotoimintaa ja suomalaisyritysten kilpailuetua kansainvälisillä markkinoilla.

Rahoitus on tarkoitettu erityisesti yritysten välisille yhteishankkeille sekä yritysten ja tutkimusorganisaatioiden välisille yhteishankkeille. Rahoitusta voidaan myöntää myös yksittäisille yrityksille tai tutkimusorganisaatioille tai tutkimusorganisaatioiden yhteisille hankkeille.

Business Finland tarjoaa kumppanuusrahoitusta veturiyritysten tiekarttojen mukaisiin tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeisiin. Tiekartat ovat veturiyritysten näkemyksiä siitä, millaisia ratkaisuja, teknologioita, ja osaamisia tarvitaan määriteltyjen missioiden saavuttamiseen.

Lue lisää kumppanuushausta ja tutustu tiekarttoihin täältä


3. Vastaamme kysymyksiin ja autamme rahoitusasioissa myös heinäkuussa

Yritystoiminta ei laikkaa, vaikka suurin osa Suomesta lomailee heinäkuussa. Grannenfelt Financen tiimi auttaa ja vastaa kysymyksiin myös heinäkuussa, joten ole meihin rohkeasti yhteydessä.

Tiimimme yhteystiedot löydät täältä


Thank you for your attention! Please share our newsletter with your colleagues and be in touch if you have any questions related to your funding opportunities. Our teams' contact details can be found here.

We help you stay updated - Sign up here for our newsletter. The funding market is very fragmented and new funding opportunities are published frequently. Our newsletter covers current funding related topics and our experts’ views on them, and invitations to webinars and events.

Follow us also on LinkedIn

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.