Siirry suoraan sisältöön

Rahoitusvinkki – Kestävää kehitystä edistävät investoinnit jatkuvat

Business Finland on julkistanut tammikuussa 2023 uusia kestävän kehityksen rahoitusohjelmia, jotka mahdollistavat pk-yritysten innovaatiohankkeita.

Rahoitusvinkki – Kestävää kehitystä edistävät investoinnit jatkuvat
 

Business Finland on julkistanut tammikuussa 2023 uusia kestävän kehityksen rahoitusohjelmia, jotka mahdollistavat pk-yritysten innovaatiohankkeita.

Uusia kestävään tulevaisuuteen tähtääviä rahoitusohjelmia ovat:

  • Akkuteollisuuden rahoitushaku 2023 vastuullisten ja kestävien akkuarvoketjua edistäviin investointeihin;

  • Digital Native Finland -missiota tukeva 6G Bridge -ohjelma kansainvälisten tietoliikenteen innovaatioverkostojen rakentamiseksi; ja

  • Decarbonized cities -ohjelma kestävien hiilineutraalien kaupunkiratkaisujen edistämiseen.

Akkuteollisuuden rahoitushaku 2023
Akkuteollisuuden rahoitushaku on kohdennettu kestäville pilotointi- ja demonstraatiohankkeille ja kierrätyksen / uudelleenkäytön investoinneille. Hakuaika päättyy perjantaina 31.3.2023.

Lisätietoa akkuteollisuuden rahoitushausta


6G Bridge-ohjelma

6G Bridge-ohjelma tähtää uusien tietoliikenneinnovaatioiden kehittämiseen ja ekosysteemiyhteisöjen lisäämiseen alalla. Suomalaiset ICT-alan yritykset voivat hakea innovaatiorahoitusta liiketoiminnan kehittämiseen ohjelman kautta.

6G Bridge-ohjelman avausseminaari pidetään maanantaina 6.2.2023 klo 10–14.30.

Lisätietoa ja linkki seminaariin rekisteröitymiseen

Decarbonized cities-ohjelma
Yritykset voivat hakea pilotointi- ja TKI-projekteihin avustusta ja lainaa Decarbonized cities-ohjelman kautta. Ohjelma tähtää Suomen kilpailukyvyn ja yhteistyöverkostojen kehittämiseen sekä kaupunkien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen. Ohjelman kansainväliset yhteistyökaupungit Madrid, Los Angeles, Singapore ja muutamat ruotsalaiset kaupungit tulevat esittelemään haasteitaan ohjelman kick-off tilaisuudessa. Kick-off tilaisuuden päivämäärää ei olla vielä julkistettu.

Lisätietoa Decarbonized cities-ohjelmasta


Vastikään voimaantullut T&K-rahoituslaki tukee tulevaisuuden innovaatiotoimintaa
T&K-rahoituslaki pyrkii kehittämään Suomen kansainvälistä kilpailukykyä lisäämällä julkisia TKI-panostuksia vuoteen 2030 mennessä. Vaikuttavuus tulee olemaan keskeinen kriteeri julkistettavien rahoitusohjelmien sisällöllisissä kohdennuksissa. Tieto sisällöllisistä kohdennuksista tullaan julkistamaan viimeistään vuoden loppuun mennessä. Grannenfelt Finance arvioi, että ainakin osa hankkeista tulee jatkamaan Suomen vihreän siirtymän edistämistä.

Lisätietoa tulevista TKI-lisäpanostuksista


Jos haluat keskustella yrityksesi tai salkkuyhtiösi rahoituksesta, ota asiantuntijoihimme vapaasti yhteyttä. Tiimimme yhteystiedot löydä täältä.

Seuraa meitä myös LinkedInissä ja Twitterissä.

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajan hermolla

Jätä yhteystietosi päästäksesi ajan tasalle viimeisimmistä rahoituksen ja yrityskauppojen uutisista.